ua en ru

Ймовірність розпуску Верховної Ради існує, - Кілінкаров

Ймовірність розпуску Верховної Ради (ВР) України існує. Таку думку на брифінгу висловив народний депутат, представник фракції Компартії Спиридон Кілінкаров.

"Якщо протягом 30 днів триватиме блокування трибуни ВР, то у Президента з'явиться право розпустити парламент", - сказав нардеп.

При цьому Колесніченко нагадав, що на сьогоднішній день, згідно Конституції України 1996 р., у Президента такого права немає.

"Якщо опозиція готова "подарувати" Президентові таке право, то, звичайно, це їх справа... Але тут виникає питання: що зміниться в разі проведення дострокових виборів?", - сказав він.

Нардеп переконаний, що на сьогоднішній день, у разі перевиборів, серйозного відмінності від нинішнього складу парламенту не буде.

"Саме тому від ідеї розпуску ВР не в захваті як представники опозиції, так і мажоритарники. Але з наближенням дати виборів перевиборів їх позиція може змінитися", - заявив Колесніченко.

Він підкреслив, що готовність йти на вибори в рядах опозиції немає, і особливо це стосується мажоритарників.

"Так і "списочники" від опозиції відчувають себе не зовсім впевнено... І в приватних бесідах звучать заяви про те, що готовності до перевиборів і розпуску парламенту немає", - підсумував нардеп.