ua en ru

Ймовірність перевиборів в Італії становить 30%, - Morgan Stanley

Американський банк Morgan Stanley відреагував на політичну кризу в Італії і випустив аналітичний звіт, де йдеться про 30%-й ймовірність повернення економічної кризи і проведення нових виборів в Італії, повідомляє телеканал "Росія 24".

"У нашому базовому сценарії ми припускаємо, що Італія в змозі сформувати уряд (хоча і слабкий), зберігши положення економік Європи в стані млявої кризи, яка поки не дозволена. Ми оцінюємо в 30% вірогідність того, що гостра фаза кризи повернеться, хоча і з меншою інтенсивністю, ніж у 2011 р. і 2012 р. Сценарії розвитку політичної ситуації в Італії: 70%-а ймовірність того, що Італії вдасться уникнути повторних виборів, але тільки 10% ймовірності того, що їй вдасться сформувати сильний і стабільний уряд. 30% - ймовірність перевиборів в Італії. Попереджаємо, що ситуація залишається нестабільною", - йдеться у звіті Morgan Stanley.

Вибори в Італії, безумовно, залишаються головною порядком денним для багатьох інвесторів, хоча, судячи по індексам, багато ринків забули про події тижневої давності.

Індекс довіри інвесторів в єврозоні Sentix вперше знизився в березні після зростання протягом останніх шести місяців. Причиною стала політична невизначеність в Італії.

Нагадаємо, на парламентських виборах в Італії з перевагою в 0,4% перемогли лівоцентристи, друге місце дісталося партії екс-прем'єра Берлусконі, третє - рухові "П'ять зірок". Спостерігачі прогнозують, що з подібними результатами Італії може загрожувати політична криза, так як партіям буде вкрай складно вести діалог. Якщо уряд не сформується протягом півроку, країну чекають нові вибори.

Читайте також: Президент Італії заявив, що не може сприяти прискоренню формування нового уряду