ua en ru

Верховний суд РФ відмовив у касації українському політв’язню Костенку

Верховний суд РФ відмовив у касації українському політв’язню Костенку Фото: Олександр Костенко

Судді не вважають порушенням закону факт проведення у квартирі активіста обшуку

Верховний суд Росії відмовив у передачі касаційної скарги для розгляду в судовому засіданні суду касаційної інстанції у справі євромайданівця Олександра Костенка. Про це повідомив адвокат українця Дмитро Сотников у своєму Facebook.

За його словами, аргументи суду "остаточно вбили в мені віру в наявність у Росії правосуддя як такого".

Зокрема в касаційній скарзі адвокат оскаржив проведення незаконного обшуку в квартирі його підзахисного. Однак, згідно з постановою Верховного суду РФ, судді не вважають порушенням закону той факт, що в квартирі Костенка був проведений обшук, тоді як у документах значився "огляд".


Касаційна скарга на вирок Костенку була направлена ​​до Верховного суду Росії в кінці березня 2016 року.

Суть скарги - скасування вироку Костенку, якому в Криму присудили чотири роки і два місяці тюремного ув'язнення. За версією слідства, 18 лютого 2014 року під час "масових заворушень" у Києві Костенко заподіяв тілесні ушкодження співробітнику кримського спецпідрозділу "Беркут". Активіст також, як стверджують силовики, без передбаченого законом дозволу незаконно зберігав за місцем проживання нарізний ствол.

Нагадаємо, раніше в Криму продовжили арешт заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу до 22 травня 2016 року.