ua en ru

Верховний комісар ООН: біженці не повинні перетворитись на "цапів відбувайлів"

Верховний комісар ООН: біженці не повинні перетворитись на "цапів відбувайлів" Фото: Антоніо Гутерреш

Він додав, що пошук притулку та тероризм не можна порівнювати між собою

Люди, які шукають притулку, не повинні перетворитись на "цапів відбувайлів". Про це заявив верховний комісар ООН у справах біженців Антоніо Гутерреш на брифінгу в Женеві у вівторок, 17 листопада, передає DW.

За словами Гутереша, багато біженців тікають зі своїх країн проживання через екстремізм та тероризм - від тих самих людей, які асоціюються з терактами у Парижі. Гутерреш також наголосив, що біженці не повинні перетворитись на цапів відбувайлів та не повинні стати вторинними жертвами трагічних подій у Франції. Він додав, що пошук притулку та тероризм не можна порівнювати між собою.

Управління Верховного комісара ООН з питань біженців (УВКБ ООН) також висловлює занепокоєння через бажання деяких країн припинити існуючі програми, відступити від зобов'язань, взятих на себе для вирішення кризи біженців, а також пропозиції звести більше бар'єрів.

"Ми глибоко стурбовані мовою, яка демонізує біженців як групу. Це небезпечно та сприятиме ксенофобії і страху", - йдеться в заяві верховного комісара, опублікованій на сайті УВКБ ООН.

Нагадаємо, губернатори 26 штатів США виступили проти прийому біженців з Сирії.