ua en ru

Верховна Рада завершила ранкове засідання

Верховна Рада завершила ранкове засідання Фото: Верховна Рада України

Народні депутати продовжать роботу завтра о 10:00

Верховна Рада України завершила ранкове засідання.

"Оголошую засідання Верховної Ради закритим. Завтра продовжимо роботу о 10 годині" - оголосив Гройсман.

"Оголошую про створення у ВРУ 8 скликання міжфракційного депутатського об'єднання "Україна спортивна", - заявив перший віце-спікер Андрій Парубій.

В ході засідання Рада ратифікувала договір з Японією про кредит на модернізацію БСА.

В ході засідання Верховна Рада проголосувала за Проект Постанови про проведення парламентських слухань на тему: "Правове забезпечення реформи освіти в Україні" (9 грудня 2015 року) № 2438а від 24 липня 2015 року.
"Україні потрібен системний базовий Закон про освіту, який визначить її основні рамки, сформулює цілісний погляд на систему змін в освіті та ґрунтуватиметься на доробках громадянського суспільства, які цілком відповідають викликам часу. З цього базового закону мають вирости решта законів - про дошкільну, про загальну середню, про позашкільну, про професійну освіту, про післядипломну освіту тощо. Його прийняття затребуване часом, українським суспільством та новим демократичним вектором розвитку нашої країни" - зазначається в пояснювальній записці до законопроекту.

Також сьогодні парламентарі проголосували за низку законопроектів, що регулюють окремі питання відносин України та Республіки Сенегал, серед яких: проект закону "Про ратифікацію Договору між Україною та Республікою Сенегал про передачу засуджених осіб", проект закону "Про ратифікацію Договору між Україною і Республікою Сенегал про правову допомогу у цивільних та кримінальних справах", проект закону "Про ратифікацію Договору між Україною та Республікою Сенегал про видачу правопорушників".

Крім того, Верховна Рада України достроково припинила повноваження народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенко" Романа Насирова (№51 в списку БПП), і народного депутата з БПП Михайла Гвоздєва (№53 у списку).

Нагадаємо, вчора Голова парламенту Володимир Гройсман відкрив третю сесію Верховної Ради України сьомого скликання, Перше урочисте засідання Верховної Ради 3 скликання сесії 8 тривало близько 20 хвилин.