ua en ru

Верховна Рада: онлайн-трансляція 21.02.2014

Верховна Рада: онлайн-трансляція 21.02.2014 - спікер Верховної Ради України (ВР) Володимир Рибак відкрив ранкове засідання парламенту. У сесійній залі зареєстровано 360 народних депутатів.

Верховна Рада: онлайн-трансляція. Станом на 11:00 Рибак оголосив перерву в засіданні парламенту на годину, щоб підготувати законопроект про повернення до Конституції 2004 р., передає кореспондент РБК-Україна.

18:28. Спікер Верховної Ради Володимир Рибак закрив вечірнє засідання парламенту. Наступне засідання ВР призначено на завтра, 22 лютого, на 10:00.

15:01. Працівники внутрішніх справ, які розміщувалися останню добу по периметру Верховної Ради України, спішно сідають до автобусів і їдуть.

14:07. Заступник голови фракції Партії регіонів Михайло Чечетов заявив, що депутати не виходили з фракції Партії регіонів. Про це він повідомив в кулуарах Верховної Ради України, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день ніхто з депутатів не вийшов з фракції. Якщо хтось захоче вийти, то вийде. Партія регіонів - це демократична партія, ми нікого силою не примушуємо до нас вступати, і ми нікого не будемо стримувати", - сказав Чечетов.

13:55. Народний депутат від Партії регіонів Віталій Хомутинник заявив про вихід з фракції Партії регіонів. Про це він повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

13:32. Народний депутат Микола Джига написав заяву про вихід з фракції Партії регіонів у Верховній Раді. Про це повідомила на своїй сторінці у соцмережі Twitter "Батьківщина".

Пленарне засідання Верховної Ради України, яке повинно було продовжитися в 12:00, станом на 13:30 все ще не почалося.

12:50. Депутати партій "Удар" і "Батьківщина" готові до створення нової парламентської більшості. Про це в кулуарах Верховної Ради заявила народний депутат від фракції "Батьківщина" Ксенія Ляпіна, переадет кореспондент РБК-Україна.

При цьому Ляпіна зазначила, що Партія регіонів наполягає на прийнятті закону, а не постанові про повернення до формату Конституції 2004 року. У свою чергу депутат фракції "Удар" Павло Різаненко не виключив, що це більшість увійдуть депутати з Партії регіонів.

12:46.Проект плану для врегулювання кризи в Україні повинен бути узгоджений на Майдані. Яценюк зазначив, що на засіданні фракції "Батьківщина" обговорювалися "важливі рішення про те, як врятувати країну, яким чином зберегти світ, захистити людей і майбутнє України". Яценюк заявив, що проект цього плану напрацьовано, а тепер він повинен бути узгоджений на Майдані, "і лише після цього набуде чинності".

12:38. Партія регіонів прийняла рішення голосувати за повернення до Конституції 2004 р. і йти на вибори. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив народний депутат фракції Партії регіонів Антон Кіссе, передає кореспондент РБК-Україна.

Депутат повідомив, що певні питання виникали у мажоритарників, причому не тільки з фракції Партії регіонів, які обиралися за мажоритарними округами, адже Конституція 2004 р. передбачає обрання за партійними списками.

12:25. Частина народних депутатів від фракції "Батьківщини" виступає проти підписання угоди про врегулювання конфлікту з Президентом України Віктором Януковичем. Про це РБК-Україна повідомило джерело в керівництві фракції "Батьківщина".

11:57. Лідер партії "Удар" Віталій Кличко заявив, що зараз направляється на нараду Майдану. Чи буде він присутній на парафування Угоди про врегулювання кризи в Україні, не відомо. Про це Кличко повідомив на виході зі Верховної Ради України, передає кореспондент РБК-Україна.

11:48.Народный депутат від Партії регіонів Сергій Тігіпко є одним з головних переговірників від ПР. Про це в кулуарах Верховної Ради України повідомила народний депутат від ПР Ганна Герман, передає кореспондент РБК-Україна.

Вона запевнила, що в оточенні Президента України вдалося перемогти частина, який наполягав на силовий варіант вирішення конфлікту.

Герман повідомила, що не знає нічого щодо введення санкцій стосовно українських чиновників: "Мені нічого не відомо, чи введені вони, хто збирається це робити".

11:07.Фракция ПР готова підтримати призначення дострокових виборів Президента України на грудень 2014 р, якщо такий пункт буде в угоді про врегулювання ситуації в Україні. Про це РБК-Україна заявив заступник голови фракції Партії регіонів Володимир Олійник.

"Ми чекаємо парафування угоди в 12:00 Президента, опозиції, посередників. Потім парламент повинен буде проголосувати за цю угоду. Якщо там буде прописано, що у нас будуть дострокові вибори Президента, парламенту, це логічно, то ми теж будемо голосувати", - зазначив нардеп.

Депутат прогнозує, що в такому випадку вибори будуть у грудні поточного року. Він також повідомив, що Партія регіонів готова голосувати за "політико-правове рішення, в тому числі в частині Конституції, якщо за нього будуть голосувати не менше 300 депутатів".

10:54. Заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв допускає, що 22 лютого Верховна Рада може провести пленарне засідання. Про це він повідомив РБК-Україна.

"Буде завтра Рада працювати? Сьогоднішній день покаже. Якщо нам вдасться провести ряд результативних голосувань, якщо буде взятий темп, то завтра ми теж будемо працювати", - зазначив Соболєв.

За його словами, сьогодні першочерговим питанням порядку денного буде голосування за повернення до Конституції 2004 року.
10:37. У Верховній Раді зареєстровано законопроект про відкликання народного депутата від Комуністичної партії України Ігоря Калєтніка з посади першого віце-спікера парламенту. Законопроект авторства народного депутата Віктора Тимошенко (позафракційний) від 21 лютого 2014 р. зареєстрований під № 4159.

У будівлю Ради близько 10:30 увійшли озброєні автоматами Калашникова силовики, передає кореспондент РБК-Україна.
Їх було близько 50 осіб. Потім близько 10:40 вони вийшли на вулицю.

Рада продовжує засідання.

Нардепи від опозиції заблокували робоче місце спікера Верховної Ради України Володимира Рибака, а також трибуну ВР.

Після того, як Рибак оголосив перерву в роботі Ради до 16:00 для узгодження голосування за постанови про повернення до Конституції 2004 р., біля президії ВР виникла сутичка між депутатами більшості і опозиції. Опозиція виступила проти перерви, і наполягає на безперервній роботі парламенту, поки не будуть розглянуті всі законопроекти порядку денного.

Після короткої бійки Рибак скасував рішення про перерву.

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк запропонував Верховній Раді України сьогодні проголосувати за звільнення екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Народні депутати України у сесійній залі вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих у вуличних сутичках.
Спікер Верховної Ради України (ВР) Володимир Рибак відкрив ранкове засідання парламенту. У сесійній залі зареєстровано 360 народних депутатів.

Рибак заявив, що постанова ВР про відвід військ підписано. Про це він заявив відкриваючи пленарне засідання парламенту.

Нагадаємо, вчора ввечері віце-спікер Верховної Ради України Руслан Кошулинський оголосив перерву у засіданні Ради до завтра, 21 лютого 2014 р. Депутати продовжать роботу в п'ятницю о 10:00.

Народні депутати України проголосували за роботу Верховної Ради в безперервному режимі. За відповідне рішення проголосували 229 народних депутатів.

Кошулинський оголосив про вихід з фракції Партії регіонів народних депутатів Сергія Мошака, Василя Ковача, Іштвана Гайдоша, Михайла Ланьо та Івана Бушка, передає кореспондент РБК-Україна.

Раніше Кошулинський продовжив пленарне засідання Ради, а у сесійній залі зареєструвалося 239 депутатів.

Раніше повідомлялося про 150 підписів, зібраних у Верховній Раді за відставку генпрокурора Віктора Пшонки. Про це заявив журналістам у Раді заступник голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

Народні депутати України підтримали в цілому постанову Верховної Ради України "Про засудження застосування насильства, яке призвело до загибелі мирних громадян України". За відповідне рішення проголосували 236 народних депутатів.