ua en ru

Компанія Venturi побила світовий рекорд швидкості серед електромобілів

Компанія Venturi побила світовий рекорд швидкості серед електромобілів Фото: електромобіль VBB-3

Електромобіля Venturi розігнався до 576 км/год

Компанія Venturi спільно з центром автомобільних досліджень з Університету штату Огайо побила світовий рекорд швидкості серед електричних машин на спеціально створеному електромобілі VBB-3. Про це повідомляє Naked Sience.

Так, розробники зазначеного автомобіля прогнозували розгін для 708 км/год, проте із-за стану грунту на соляному озері вдалося досягти позначки лише в 576 км/ч. Незважаючи на це, електромобіль VBB-3 все одно побив світовий рекорд.

Як зазначається, компанія Venturi і Університет штату Огайо розробили електромобіль VBB-3 ще в 2013 році. Однак з тих пір погодні умови та стан ґрунту на випробувальному полігоні не сприятливо впливали на проведення якісного вимірювання максимальної швидкості електромобіля.

"Електричний автомобіль VBB-3 використовує кілька електродвигунів, розроблених інженерами компанії. В сумі вони видають потужність 3000 л. с. і живляться від ємних акумуляторних батарей, які розподілені по всій конструкції електромобіля", - наголошується в повідомленні.

Компанія Venturi побила світовий рекорд швидкості серед електромобілів

Фото: електромобіль VBB-3

Компанія Venturi побила світовий рекорд швидкості серед електромобілівФото: електромобіль VBB-3 розробили ще в 2013 році

За словами розробників VBB-3, головна їх завдання - досягти швидкості більше 644 км/год (400 миль/год). Саме над цим буде продовжуватися робота.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Apple подумує про вихід на ринок зарядки електромобілів.