ua en ru

Угорщина планує почати переговори про постачання російського газу до Центральної Європи через Туреччину

Угорщина планує почати переговори про постачання російського газу до Центральної Європи через Туреччину

Угорщина планує провести переговори з Грецією, Македонією та Сербією про постачання російського газу до Центральної Європи через Туреччину. Про це повідомив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, передає Reuters.

Росія в грудні заявила про скасування газопровідного проекту "Південний потік", за допомогою якого російський газ міг би надходити в Європу в обхід України. Замість цього Росія планує будувати газопровід, що проходить по території Туреччини. Угорщина отримує основну частину споживаного газу з Росії через Україну.

"Ми чекаємо остаточних результатів оцінки цього проекту Туреччиною і хотіли б якомога швидше почати переговори про постачання хоча б частини газу в Центральну Європу з Туреччини", - сказав Сійярто під час спільної прес-конференції з турецьким колегою Мевлутом Кавусоглу в Анкарі.

"Ми вже почали переговори з Сербією і Македонією про новий маршрут поставок. І хотіли б якомога швидше почати переговори з новим урядом Греції", - зазначив він.

Угорщина, яка сильно залежить від російського газу, шукає способи забезпечити поставки після закриття проекту "Південний потік" і раніше в січні запропонувала Росії зберігати більше газу в угорських сховищах.

Нагадаємо, прем'єр-міністр країни Віктор Орбан заявив, що Угорщині потрібен альтернативний газопровід в обхід України.