ua en ru

Угорщина не має наміру виконувати рішення Європейського суду щодо біженців

Угорщина не має наміру виконувати рішення Європейського суду щодо біженців Фото: біженці в Європі (facebook.com/beroeva)

Угорщина не планує приймати біженців, незважаючи на рішення Європейського суду

Угорщина не має наміру виконувати рішення суду Європейського союзу (ЄС) з прийому біженців. Про це повідомляє місцеве видання Hvg.

"Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що його країна не буде приймати біженців, незважаючи на рішення Європейського суду. Він вважає, що рішення не зобов'язує його країну приймати мігрантів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Сійярто додав, що уряд Угорщини зробить все можливе, щоб захистити країну та її безпеку після цього вердикту.

"Ми будемо використовувати усі правові форми, щоб перешкодити біженцям приїхати в Угорщину", - резюмував міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський суд відхилив скаргу, подану урядами Словаччини та Угорщини, які вимагали визнати недійсним рішення Європейського Союзу про розподіл квот на біженців серед країн-членів ЄС.

"Суд відхилив позови, подані Словаччиною та Угорщиною проти тимчасового механізму обов'язкового розподілу шукачів притулку (серед держав ЄС, - ред.)", - йдеться в заяві суду за наслідками розгляду справи.