ua en ru

Угорщина має намір блокувати зближення України з Євросоюзом

Угорщина має намір блокувати зближення України з Євросоюзом Фото: Петер Сійярто (UN Geneva)

Угорщина погрожує Україні наслідками через скандальну реформу освіти

Угорщина має намір блокувати і ветувати будь-який крок, спрямований на зближення України з Європейським союзом, після того, як Київ прийняв новий закон про освіту. Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, передає сайт венгерського уряду.

"Ми гарантуємо, що Україна постраждає в майбутньому", - заявив Сійярто.

Він також назвав "соромом і ганьбою" прийняття нового закону про освіту в Україні, згідно з яким національним меншинам у школах будуть викладати всі предмети, крім рідної мови, українською.

"Президент Порошенко говорив про зближення України з Європою, але сьогодні він зробив величезний крок у зворотному напрямку. Досі Петро Порошенко говорив про європейську Україну, але можете забути про це з цього моменту", - зазначив міністр і додав, що Угорщина буде блокувати всі ініціативи, які будуть вигідні Україні, в міжнародних організаціях, особливо в ЄС.

Він також підкреслив, що на засіданні Ради ООН з прав людини Угорщина накладе вето на будь-яку позицію ЄС, яка не буде засуджувати Україну "з достатньою силою і рішучістю".

Нагадаємо, раніше Угорщина закликала ООН провести розслідування через реформу освіти в Україні. На думку угорської сторони, новий закон про освіту порушує право на використання мови національних меншин.