ua en ru

Угорщина не має наміру сприятиме проведенню засідання НАТО-Україна

Угорщина не має наміру сприятиме проведенню засідання НАТО-Україна Фото: глава МЗС Угорщини Петер Сіярто (flickr.com/mfa_lithuania)

Будапешт і надалі вважає освітній закон України дискримінаційним

Угорщина не сприятиме проведенню засідання НАТО-Україна на рівні міністрів оборони. Про це заявив угорський міністр закордонних справ Петер Сіярто після зустрічі з головою Товариства угорської культури на Закарпатті і депутатом ВР Василем Брензовичем, передає "Радіо Свобода".

Сіярто повідомив, що позиція Угорщини залишається незмінною - Будапешт не підтримає євроінтеграційні прагнення Києва, поки ним "порушуються європейські і міжнародні права".

Він також додав, що Угорщина готова до консультацій та укладення домовленостей із Києвом у питанні закону про освіту, але лише у випадку, якщо їхній зміст збігатиметься з "інтересами та бажанням угорської меншини на Закарпатті".

Сіярто заявив, що офіційний Будапешт і надалі розглядає освітній закон України як такий, що спрямований проти міжнародних та європейських норм, а, "згідно з очікуваннями Євросоюзу, вже здобуті нацменшинами права не можна відбирати".

Нагадаємо, голова Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сіятро звинуватив український уряд у підготовці дискримінаційних змін у законодавство.