ua en ru

В Угорщині відбудеться референдум щодо мігрантів

В Угорщині відбудеться референдум щодо мігрантів Фото: мігранти в Європі

Рішення референдуму має необов'язковий характер, в тому випадку, якщо на виборчі дільниці прийде менше 50% від числа угорців, які мають право голосу

У неділю, 2 жовтня, громадяни Угорщини візьмуть участь у референдумі про долю мігрантів, які сподіваються отримати притулок в Європі. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан закликав своїх співвітчизників відмовитися від квот Євросоюзу на прийняття таких людей.

Згідно з повідомленням, голова угорського уряду і раніше різко виступав проти дозволу сирійським біженцям та іншим мігрантам селитися в Європі. В Угорщині побудували дві прикордонні стіни, щоб не пустити в країну нелегалів.

Тим часом, опитування громадської думки показують, що виборці переважно підтримують пропозиції Орбана і правлячої партії "Фідес".

Рішення референдуму має необов'язковий характер, в тому випадку, якщо на виборчі дільниці у неділю прийде менше 50% від числа угорців, які мають право голосу.

Чиновники ЄС побоюються, що угорський референдум ускладнить вирішення проблем, викликаних потоком мігрантів, що біжать від конфліктів та інших ускладнень на Близькому Сході, в Афганістані та інших місцях.

У минулому році міністри внутрішніх справ ЄС затвердили план, який передбачає розподіл близько 120 тисяч мігрантів з країн Євросоюзу, які першими приймають біженців, в інші держави, що входять в об'єднання.

Нагадаємо, у Німеччині сталася масова бійка між іноземцями і німцями.