ua en ru

Венеціанська комісія закликала опозицію долучитися до конституційного процесу

Венеціанська комісія закликала опозицію долучитися до конституційного процесу. Про це під час брифінгу після пленарного засідання Конституційної асамблеї сказав секретар Європейської комісії "За демократію через право" (Венеціанська Комісія) Томас Маркерт, передає офіційний веб-сайт Президента.

"Надзвичайно важливо, щоб у конституційному процесі брали участь представники опозиції. Конституція повинна об'єднувати, а не роз'єднувати країну. Опозиція та парламентська більшість мають спільно працювати над конституційними змінами, щоб у результаті отримати продукт, який би був сприйнятий усім українським суспільством", - сказав Маркерт.

Він також зазначив: "Дискусія, яку ми мали можливість спостерігати сьогодні, свідчить про достатньо позитивну роботу Конституційної асамблеї, її відкритий характер. Ми також високо оцінюємо й напрацювання комісій асамблеї, які обговорювалися, зокрема, в частині судової реформи".

Читайте також: Призначення суддів Президентом з подання ВРЮ, а не парламентом, допоможе уникнути "політичних рішень", - Венеціанська комісія