ua en ru

Венеціанська комісія не давала експертного висновку щодо проекту закону про судоустрій і статус суддів, - М.Ставнійчук.

Венеціанська комісія не давала експертного висновку щодо проекту закону про судоустрій і статус суддів. Про це на прес-конференції заявила член Венеціанської комісії від України Марина Ставнійчук, передає кореспондент РБК-Україна.
"На 83-му пленарному засіданні Венеціанської комісії стояло питання щодо заслухання інформації голови комітету Верховної Ради з питань правосуддя Сергія Ківалова про хід судово-правової реформи в Україні. 4 червня 2010 р. Венеціанська комісія слухала виключно інформацію... жодним чином комісія не обговорювала питання змісту положень проекту закону, який внесений Президентом В.Януковичем у парламент і проголосований у І читанні", - заявила М.Ставнійчук.
Зі її слів, у ЗМІ відбулася маніпуляція інформацією "про те, що начебто Венеціанська комісія зробила позитивні висновки".
М.Ставнійчук наголосила, що деякі положення проекту закону викликають занепокоєння. "Вища рада юстиції збільшується у штучний спосіб... закон не дає права на оскарження судових рішень і зводить нанівець незалежність суддів", - наголосила М.Ставнійчук.
Вона також повідомила, що на засіданні комісії вона ініціювала проведення круглого столу в Україні щодо обговорення проекту закону Президента із залученням нардепів, і експерти Венеціанської комісії готові взяти участь у цьому круглому столі.