ua en ru

Венеціанська комісія констатувала запізнення із змінами до Конституції України

Венеціанська комісія констатувала запізнення із змінами до Конституції України Фото: Джані Букіккіо

Голова комісії заявив, що без всеосяжної реформи судової системи, боротьба з корупцією неможлива

Президент Венеціанської комісії Джані Букіккіо заявив, що зміни до Конституції в Україні відбуваються з великим запізненням. Про це він заявив у відеозверненні до України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми з боку Венеціанської комісії дуже раді, що після багатьох років невдалих спроб ми, нарешті, підійшли до такого моменту. Прийняття цих змін відбувається з великим запізненням. І це лише перший крок у процесі реформування", - сказав президент Венеціанської комісії Джані Букіккіо у відеозверненні до України.

Він відзначив важливість прийняття змін до Конституції України в частині децентралізації, так і судової системи, що допоможе дозволить Україні уникнути радянської спадщини управління. Зокрема, він зазначив, що реформування судової системи дозволили б провести ефективну боротьбу з корупцією в країні.

"Зміни до Конституції в частині правосуддя значно зменшили б політичний вплив на суддів з боку Президента, так і Верховної Ради. Ряд положень, які були включені в текст, дадуть можливість позбутися від корумпованих або некомпетентних суддів. Без всеосяжної реформи судової системи, боротьба з корупцією неможлива",- додав він.

Нагадаємо, Венеціанська комісія підтримує якнайшвидше прийняття і введення змін до Конституції щодо судоустрою.