ua en ru

Венесуельська опозиція закликала до протестів у зв'язку з звільненням генпрокурора країни

Венесуельська опозиція закликала до протестів у зв'язку з звільненням генпрокурора країни Фото: будинок Національної асамблеї Венесуели (asambleanacional.gob.ve)

В країні зусиллями однієї партії відбувається планомірне знищення всіх політичних інститутів

у Венесуелі В суботу, 5 серпня, лідери опозиції закликали до активізації вуличних протестів після рішення Національних установчих зборів відправити у відставку генерального прокурора країни Луїзу Ортегу Діас, яка є одним з головних критиків президента Ніколаса Мадуро. Про це повідомляє DW.

За словами голови Національної асамблеї Хуліо Андреса Борхеса Хуньента, в країні "одноосібно", зусиллями "однієї партії", відбувається планомірне знищення всіх політичних інститутів.

Як зазначає видання, згідно з чинним законодавством Венесуели, постанову про відставку Луїзи Ортеги Діас повинен був приймати парламент. Тим не менш, цю функцію взяли на себе Національні установчі збори, що за ініціативою Мадуро повинні внести зміни в конституцію країни.

Діас також заявила, що її звільнення є частиною змови проти Конституції, що реалізується урядом країни і попередила, що для вирішення ситуації у Венесуелі потрібно активувати міжнародне співтовариство, передає El Nacional.

"Я буду продовжувати боротися за венесуельців, за їхні права і свободи, до останнього подиху", - заявила Ортега Діас.

Нагадаємо, у Венесуелі конституційна асамблея зняла з посади генпрокурора.