ua en ru

У Венесуелі влада остаточно схвалила заявку на референдум за відставку Мадуро

У Венесуелі влада остаточно схвалила заявку на референдум за відставку Мадуро Фото: у Венесуелі схвалили заявку на референдум

Політичним супротивникам президента потрібні підписи 20% виборців

Венесуельська опозиція отримала можливість розпочати новий етап підготовки до референдуму щодо відставки президента країни Ніколаса Мадуро. Про це повідомила в середу електронна версія газети El Universal.


За словами представника коаліції Блок демократичної єдності (БДЄ) Карлоса Окариса, Національна виборча рада (НІК) завершила перевірку підписів на підтримку заявки на проведення плебісциту і визнала його дійсним.

Як зазначається, на першому етапі організатори референдуму повинні були надати в НІК заявку з підписами 1% що мають право голосу венесуельців (близько 200 тисяч осіб). БДЄ заручився підтримкою майже двох мільйонів осіб, у підсумку справжніми і дійсними були визнані 399,4 тис. підписів. На другому етапі підготовки до всенародного голосування, терміни проведення якого поки невідомі, політичним супротивникам Мадуро потрібні підписи вже 20% венесуельських виборців (приблизно чотири млн осіб).

Венесуельська опозиція, вперше за 17 років отримала контроль над парламентом країни.

Нагадаємо, національна виборча рада Венесуели визнала дійсними 1,3 млн підписів, зібраних за проведення референдуму щодо відставки президента країни Ніколаса Мадуро.