ua en ru

У Венесуелі пройшли акції проти зміни конституції

У Венесуелі пройшли акції проти зміни конституції Фото: у Венесуелі пройшла акція проти зміни конституції

Поліція застосувала проти демонстрантів сльозогінний газ

У Венесуелі тисячі прихильників опозиції вийшли на вулиці в знак протесту проти внесення змін до конституції, запропонованих президентом країни Ніколасом Мадуро. Про це повідомляє ABC News.

Як наголошується, опозиціонери прямувала до будівлі парламенту країни, де Мадуро в цей момент підписував указ про запуск процесу зміни конституції. Однак демонстрантів зустріла озброєна поліція, яка застосувала проти них сльозогінний газ.

Під час антиурядових акцій в столиці Венесуели Каракасі постраждали понад 160 людей. Так, в лікарні був доставлений 161 чоловік. Вони постраждали від сльозогінного газу або ударів тупими предметами.

Нагадаємо, у Сполучених Штатах Америки група сенаторів підготувала законопроект про заходи з врегулювання кризи у Венесуелі, в тому числі про додаткові санкції проти борців з демократією.

Крім того, повідомляється, що сенатори і конгресмени закликають президента США Дональда Трампа зробити все, щоб об'єкти інфраструктури в США не перейшли під контроль російської державної компанії "Роснефть".