ua en ru

У Венесуелі проходить народний референдум

У Венесуелі проходить народний референдум Фото: Ніколас Мадуро Марос (instagram.com/dpresidencia)

У Венесуелі почався референдум, ініційований опозицією

У Венесуелі почався народний референдум, ініційований опозицією для оцінки громадської думки з приводу плану президента країни Ніколаса Мадуро. Про це повідомляє Al Jazeera.

"У той час як деякі аутсайдери підтримують заплановане голосування, для оцінки громадської думки з приводу дій Мадуро, уряд стверджує, що опитування не має легітимності", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, неофіційний референдум має дати оцінку громадськості з приводу плану президента Мадуро переписати конституцію.

Так, влада відмовляється приєднатися до голосування в неділю, а прихильники Мадуро бойкотують його, проте опозиційні виборці, схоже, готові відмовитися від пропозиції президента про перебудову конституції 1999 року шляхом обрання супер-органу, відомого як установчі збори, 30 липня 2017 року.

У свою чергу, опозиція закликала своїх прихильників бойкотувати опитування 30 липня, який вони вважають захопленням влади в країні з боку Мадуро. Венесуельський лідер наполягає на тому, що конституція потребує оновлення, щоб протистояти економічній кризі та забезпечити мир після декількох місяців протестів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що венесуельський опозиціонер Леопольдо Лопес 8 липня 2017 року вийшов з в'язниці, в якій він відбував ув'язнення з 2014 року. Тепер він перебуватиме під домашнім арештом.