ua en ru

У Венесуелі парламент відмовився розпускатися

У Венесуелі парламент відмовився розпускатися Фото: зал засідань Національної асамблеї Венесуели (asambleanacional.gob.ve)

18 серпня Конституційна асамблея офіційно позбавила парламент всіх законодавчих повноважень

Парламент Венесуели 19 серпня провів засідання з участю зарубіжних дипломатів, незважаючи на те, що 18 серпня Конституційна асамблея офіційно позбавила парламент всіх законодавчих повноважень. Про це повідомляє DW.

"Це шахрайське рішення для нас одно нулю, сама Конституційна асамблея - ні що інше, як нуль", - заявив віце-спікер контрольованого опозицією парламенту Венесуели Фредді Гевара.

Так, у суботу, 19 серпня, парламент провів засідання, на яке були запрошені закордонні дипломати.

Зазначено, що скористалися запрошенням представники дипкорпусу Євросоюзу, США, Аргентини, Чилі, Канади, Мексики, Перу та інших країн.

За словами віце-спікера, парламент не схвалить жодне рішення, які суперечать конституції Венесуели.

Як відомо, 545 представників Конституційної асамблеї були обрані в кінці липня в результаті голосування, супроводжувалися повідомленнями про численні порушення. Вона майже повністю складається з прихильників президента-соціаліста Ніколаса Мадуро, якого опозиція звинувачує у спробі встановити диктатуру в Венесуелі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 18 серпня, парламент Венесуели був офіційно позбавлений усіх повноважень. Всю парламентську владу в країні на себе бере новостворена Конституційна асамблея.