ua en ru

Венесуела заявила про перегляд своїх відносин з США після заяви Трампа

Венесуела заявила про перегляд своїх відносин з США після заяви Трампа Фото: Ніколас Мадуро (instagram.com/dpresidencia)

Каракас не планує прислухатися до закликів з-за кордону

Венесуела заявила про перегляд своїх відносин з Сполученими Штатами Америки (США) після заяви президента США Дональда Трампа про можливе введення нових санкцій відносно Венесуели. Про це повідомляє DW.

"Офіційний Каракас заявив, що перегляне свої відносини з Вашингтоном після того, як Трамп пригрозив Венесуелі санкціями за спробу змінити конституцію латиноамериканської республіки на користь чинної влади", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Каракас не планує прислухатися до закликів з-за кордону, оскільки "жоден іноземний уряд не буде контролювати Венесуелу".

"Тут накази віддають венесуельці, а не Трамп", - заявив президент Венесуели Ніколас Мадуро.

У свою чергу, представники Білого дому відзначають, що проти Венесуели можуть використовувати весь доступний спектр обмежувальних заходів: заборона імпорту нафти, санкції проти окремих осіб і компаній.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Дональд Трамп пригрозив вжити "рішучих і швидкі економічні дії" в разі, якщо президент Венесуели Ніколас Мадуро скличе Установчі збори 30 липня 2017 року.