ua en ru

Венесуела закриє своє консульство в Майамі

Венесуела закриє своє консульство в американському Майамі, заявив Президент республіки Уго Чавес в ході щорічного звернення до Національної Асамблеї, повідомляє Associated Press. За словами глави держави, даний крок є відповіддю на дії влади США, що ухвалила рішення вислати генерального консула Венесуели Лівію Акосту Ногуєру. "Ми намірюємося закрити його (консульство). Це нормально. У м. Майамі не буде нашого консульства", - заявив Чавес.

Нагадаємо, 8 січня ц. р. генеральному консулові Венесуели в м. Майамі Лівії Акосте Ногуєра було наказано покинути країну. Приводом для оголошення дипломата персоною нон грата послужили підозри слідчих ФБР, які зводилися до того, що Ногуєра стоїть за організацією кибератак на ресурси американського уряду.

Консульство в м. Майамі є найзавантаженішим диппредставництвом Венесуели в США. Воно обслуговує штати Флоріда, Джорджія, а також Північну і Південну Кароліну - південні штати, які часто стають місцем імміграції іспаномовних громадян Латинської Америки і Венесуели зокрема. За даними перепису населення з 2000 по 2010 рр. кількість вроджених громадян Венесуели, що проживають на території США, збільшилося з 91,5 тис. до 215 тис. осіб.