ua en ru

Венесуела і Колумбія частково відкриють кордони

Венесуела і Колумбія частково відкриють кордони Фото: відкрити кордони для транспорту можна буде лише після укладення окремих міждержавних угод

З 13 серпня відкриються п'ять прикордонних пунктів, які будуть відкриті щодня з 8.00 до 20.00

Президенти Венесуели і Колумбії Ніколас Мадуро і Хуан Мануель Сантос оголосили про взаємну домовленість знову відкрити пропускні пункти на кордоні між двома державами, закриті рік тому за ініціативою Венесуели. Про це повідомляє ВВС.

Згідно з домовленістю, на першому етапі кордони будуть відкриті тільки для пішоходів. Таким чином, починаючи з суботи, 13 серпня, будуть організовані п'ять прикордонних пунктів, які будуть відкриті щодня з восьмої ранку до восьмої вечора.


Відкрити кордони для транспорту можна буде лише після укладення окремих міждержавних угод щодо безпеки, торгівлі та енергетики, повідомили президенти обох країн.

Як пише видання, Ніколас Мадуро розпорядився закрити кордон з Колумбією в серпні 2015 року з міркувань безпеки, після того як кілька колумбійських бойовиків, які раніше перебували в одній із нелегальних збройних угруповань, напали на венесуельський прикордонний патруль і поранили трьох військовослужбовців.

Але вже через рік Венесуела в односторонньому порядку двічі відкривала кордон у зв'язку з гострою економічною кризою.

Нагадаємо, в липні венесуельські McDonald's через брак сировини перестали продавати "Біг Мак".