ua en ru

Великобританія збільшить військову присутність в Афганістані до 500 осіб

Великобританія збільшить військову присутність в Афганістані до 500 осіб Фото: Великобританія направить в Афганістан військовослужбовців

Великобританія продовжить грати провідну роль на світовій арені

Великобританія направить в Афганістан додатково 50 військовослужбовців, тим самим збільшивши чисельність свого військового контингенту в цій країні до 500 чоловік. Про це повідомляє AFP.

Британський прем'єр після прибуття в столицю Польщі в п'ятницю відзначив важливість продовження роботи з урядом і службами безпеки Афганістану, щоб видавити терористів з цієї країни".


Кемерон запевнив учасників саміту, що Великобританія продовжить грати провідну роль на світовій арені, незважаючи на рішення вийти з Євросоюзу.

"Великобританія не буде грати меншу роль у світі. Ми хочемо переконатися, що ми використовуємо нашу силу, в тому числі по лінії НАТО, для поширення британських цінностей і речей, в які ми віримо", - сказав він.

Члени британської делегації на саміті акцентували увагу на те, що військовослужбовці Сполученого Королівства будуть брати участь у підготовці афганської армії в рамках операції альянсу "Рішуча підтримка" і не будуть задіяні в бойових діях проти бойовиків руху "Талібан".

Нагадаємо, Великобританія підготує 4 тисячі українських військових до березня 2017 року.