ua en ru

Великобританія може провести референдум про вихід з ЄС у 2016 р

Великобританія може провести референдум про вихід з ЄС у 2016 р Фото: Девід Кемерон

Повідомляється, що 2016 рік підвищить шанси Кемерона домогтися пакету реформ ЄС

Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон має намір провести референдум про вихід країни з Євросоюзу в червні 2016 року. Про це повідомляє The Independent з посиланням на свої джерела.

Повідомляється, що оголосити про референдум Кемерон може вже в жовтні 2015 р.

Кемерон є прихильником членства Великобританії в ЄС, однак він має намір використати сприятливу обстановку, щоб провести референдум і уникнути розриву з Брюсселем. У той же час референдум може дозволити йому домогтися від Євросоюзу ряду поступок.

"За розрахунками прем'єр-міністра, 2016 рік підвищить його шанси домогтися досить обмеженого в кінцевому рахунку пакету реформ ЄС і виділити економічні ризики, які загрожують Великобританії в разі виходу з ЄС", - пише видання.

Джерела видання розповіли, що уряд консерваторів було натхнене історією з Грецією, коли основні сили ЄС виступили проти виходу країни з союзу. Однією з головних претензій Великобританії до ЄС є велика кількість мігрантів, які прибувають в країну зі Східної Європи.

Нагадаємо, Президент США Барак Обама вважає, що велика Британія є "найкращим партнером" США і повинна залишитися у складі Європейського союзу в ім'я трансатлантичної солідарності.