ua en ru

Великобританія закликає Ізраїль зробити все для припинення конфлікту в секторі Газа

Великобританія побоюється зростання числа жертв конфлікту між Ізраїлем і палестинцями в секторі Газа і закликає ізраїльського прем'єра Біньяміна Нетаньяху зробити все, щоб припинити зіткнення, заявив глава британського уряду Девід Кемерон, передає радіо "Маяк".

Сьогодні Кемерон провів телефонну розмову зі своїм ізраїльським колегою. Прем'єр-міністр повідомив, що Британія збільшує тиск на обидві сторони. Кемерон також висловив співчуття Нетаньяху у зв'язку з жертвами ракетного обстрілу ізраїльської території.

Раніше глава Форін-офісу Вільям Хейг заявляв, що відповідальність за ескалацію напруженості лежить на режимі "Хамас". При цьому він наполягав на тому, що обидві сторони повинні здійснити кроки з припинення кровопролиття. У неділю Хейг заявив, що основну посередницьку роль у врегулюванні конфлікту на себе мають взяти США.

Сьогодні - п'ятий день конфлікту в секторі Газа між Ізраїлем і бойовиками палестинської терористичної організації "Хамас". Ізраїль продовжує обстріл сектора Газа з повітря і з моря. Керівники операції "Хмарний стовп" заявили, що мають намір вразити ще кілька сотень цілей в регіоні для того, щоб придушити активність руху "Хамас".

"Хамас" ("Ісламський рух опору") - правлячий в секторі Газа (з 2007 р.) палестинський ісламістський рух і політична партія. "Хамас" визнаний терористичною організацією Євросоюзом, Ізраїлем, Канадою, США і Японією, а також заборонений в Йорданії. В Австралії та Великобританії терористичним визнають тільки військове крило "Хамас".

Читайте також: Франція готова виступити посередником між Ізраїлем і Палестиною