ua en ru

Великобританія надасть лівійським заколотникам засоби зв'язку і розглядає питання про постачання зброї

Великобританія надасть лівійським заколотникам засоби зв'язку і розглядає питання про постачання їм зброї. "Ми готові надати обладнання, яке не можна використовувати для ураження живої сили противника, яке допоможе захистити життя мирних громадян і доставити до Лівії гуманітарну допомогу", - сказав міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг під час виступу в Палаті громад парламенту, передає РБК.
Влада Великобританії, як і США, також розглядає питання про можливість поставок "у певних обставинах" озброєння бойових загонів супротивників голови Лівії Муаммара Кададфі. Постачання зброї до Лівії зараз заборонені санкціями ООН.
У. Хейг також зазначив, що ООН і Євросоюз можуть розглянути питання про зняття санкцій відносно тих представників оточення М. Каддафі, які перестануть підтримувати останнього
Голова британського МЗС додав, що на цьому тижні ЄС почне переговори про зняття санкцій з екс-міністра закордонних справ Лівії Муси Куси. Він нещодавно кинув свій пост і втік до Великобританії. У. Хейг зазначив, що слідчі органи Сполученого Королівства допитають М.Кусу про обставини авіакатастрофи над шотландським містом Локербі в 1988 р. Тоді був підірваний літак в результаті загинули 270 чоловік, в основному громадяни США. Правоохоронні органи Великобританії і США звинувачують в організації цього теракту лівійську владу.