ua en ru

Обмін полоненими: Британія вважає це важливим кроком у виконанні мінських угод

Обмін полоненими: Британія вважає це важливим кроком у виконанні мінських угод Фото: зустріч полонених в Борисполі (РБК-Україна)

Британія також чекає відведення Росією своїх озброєнь

Обмін полоненими між Україною та сепаратистами, яких підтримує Росія, є важливою віхою та бажаним кроком до виконання усіма сторонами зобов’язань у рамках мінських домовленостей. Про це йдеться у заяві речника Міністерства закордонних справ Великої Британії.

"Звільнення заручників - це зобов’язання, яке Україна, Росія та підтримувані Росією сепаратисти взяли на себе в рамках Мінських домовленостей, які мають на меті вирішити конфлікт у східній Україні. Сподіваємося, що всі сторони використають цей позитивний розвиток подій для поступу у виконанні інших мінських зобов’язань, починаючи з дотримання режиму повного припинення вогню всіма сторонами", - йдеться у заяві.

Також зазначаються, що Британія також чекає відведення Росією своїх озброєнь і військових зі східної України та полегшення гуманітарної ситуації мирного населення по обидва боки лінії розмежування.

Нагадаємо, 27 грудня 2017 року українській стороні передали 73 заручників, які перебували в полоні на окупованій частині Донбасу. Після опівночі 28 грудня в аеропорту "Бориспіль" приземлилися два літаки зі звільненими заручниками.