ua en ru

Великобританія має заплатити за Brexit 60 млрд євро, - глава Європарламенту

Великобританія має заплатити за Brexit 60 млрд євро, - глава Європарламенту Фото: Антоніо Таяні (European Parliament)

ЄС і Британії в даний момент потрібно досягти угоди по 3 основних питаннях

Голова Європейського парламенту Антоніо Таяні заявив, що Великобританія повинна заплатити за вихід зі складу Європейського союзу (Brexit) 60 млрд євро. Про це він повідомив в ході інтерв'ю для Berliner Morgenpost.

"Я вважаю, що мінімальна сума, яку британці повинні заплатити за Brexit - не менше 60 млрд євро. Якщо ЄС прийме менше, європейські громадяни повинні будуть заплатити за цю різницю. Але чому німці, італійці, іспанці або голландці повинні оплачувати британський рахунок?", - заявив Таяні.

За його словами, ЄС і Британії в даний момент потрібно згоду з 3 основних питань: права 3,5 млн громадян ЄС, які проживають у Британії, контроль за межею між Північною Ірландією та Ірландією, "щоб, наприклад, до нас не приходили продукти, заборонені в ЄС", та - фінансові зобов'язання Британії перед ЄС.

"Тільки на цій основі ми зможемо присвятити себе майбутнім торговим відносинам з Британією. Проблема не в нас: ЄС говорить одним голосом. Швидше, уряд у Лондоні бореться з великою кількістю труднощів", - резюмував Таяні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 40 депутатів погодилися підписати лист про недовіру прем'єр-міністру Британії Терези Мей через відсутність прогресу в переговорах між Великобританією і ЄС з фінансового питання Brexit.