ua en ru

Велика Британія домовилася з Китаєм про експорт насіння кнурів

Велика Британія і КНР уклали угоду про експортні поставки китайським сільгосппідприємствам насіння кнура на суму 45 млн фунтів (74 млн дол.) на рік. Угода була укладена напередодні в ході триденного візиту британського прем'єр-міністра Девіда Кемерона до Китаю.

Велика Британія і КНР уклали угоду про експортні поставки китайським сільгосппідприємствам насіння кнура на суму 45 млн фунтів (74 млн дол.) на рік. Угода була укладена напередодні в ході триденного візиту британського прем'єр-міністра Девіда Кемерона (на фото) до Китаю. Про це йдеться в повідомленні уряду Великої Британії.

Експорт насіння британських кнурів до КНР розпочнеться в I кварталі 2014 р. Матеріал для штучного осіменіння китайських свиноматок буде проводитися в чотирьох селекційних центрах в Англії та Північній Ірландії.

Незважаючи на те, що на частку Китаю припадає близько половини світового поголів'я свиней, місцева влада не повною мірою задоволена якістю свинарської продукції. "Ця нова угода з експорту насіння кнурів забезпечить британським фірмам річну виручку в 45 млн фунтів і означає, що кращі свині Великої Британії допоможуть підтримати якість найбільшого у світі поголів'я свиней", - цитують британські ЗМІ офіційного представника уряду Кемерона.

На Даунінг-стріт також повідомили, що Велика Британія веде переговори з Китаєм про постачання свинячих ніг, які не користуються значним попитом у британських сімей, але в Китаї вважаються делікатесом.