ua en ru

Не вдаючись до акції прямої дії зупинити введення абонплати за газ було неможливо, - профспілки

Не вдаючись до акції прямої дії зупинити введення абонплати за газ було неможливо, - профспілки Фото: газ (УНІАН)

У Профспілках також нагадали, що раніше завдяки їх акції  вдалось зупинити прийняття медичної реформи та приватизації Фондом держмайна обленерго

Відмова Уряду від підвищення ціни на газ є наслідком акції прямої дії тисячі представників профспілкових організацій, який вийшли на мітинг під стіни НКРЕКП із вимогою скасувати абонплату за газ. Про це йдеться у повідомленні Федерації незалежних профспілок України .

У Федерації переконані, що відмова уряду від підняття ціни на газ – це наслідок нещодавньої акції профспілок, де вони вимагали не вводити абонплату, яка би значно збільшила цифри в комунальних платіжках українців.

“Наш тисячний мітинг під НКРЕКП змусив уряд відмовитись від підняття цін на газ. Але для того, щоб нас почули – прийшлось вдаватись до акцій прямої дії, зривати засідання НКРЕКП, запустити черевиком у голову Комісії Дмитра Вовка. По іншому зупинити введення абонплати за газ було неможливо”, - йдеться у повідомленні.

У Профспілках також нагадали, що раніше завдяки їх акції вдалось зупинити прийняття медичної реформи та приватизації Фондом держмайна обленерго.

“Минулого тижня у нас пройшла третя акція “Профспілкового наступу” під Фондом держмайна, яка стала нашою третьою перемогою. Але усі наші акції доводять, що тільки прямими діями можна змусити посадовців відмовлятись від злочинних рішень”, - повідомляють у ФНПУ.

Як відомо, прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що не підтримує збільшення тарифів на газ. “Уряд не підтримує будь-яких підвищень ціни на газ в країні на новий опалювальний сезон", - сказав прем'єр.

Раніше представники профспілкових організацій вийшли на тисячний мітинг під стіни НКРЕКП із вимогою не вводити абонплату за газ. Щоб не допустити прийняття відповідного рішення, їм довелось увірватись у приміщення та зірвати засідання Комісії.