ua en ru

СБ зміцнить співпрацю з Китаєм, особливо у сфері створення робочих місць, - Спецпредставник СБ С.Кліф

Спецпредставник Світового банку (СБ) Сара Кліф зазначила, що СБ надалі зміцнюватимуть співпрацю з Китаєм, особливо у сфері створення робочих місць, повідомляє "Сіньхуа".
С.Кліф є координатором доповіді СБ - "Звіт про світовий розвиток 2011 року: конфлікти, безпека і розвиток". У ході презентації доповіді в Брюсселі вона заявила, що СБ у цьому році при підготовці документа тісно співпрацював з Китаєм і консультації проведені в Пекіні дали розробникам звіту поле для роздумів.
За її словами, СБ і Китай головним напрямом свого майбутнього співробітництва оберуть створення робочих місць. Сторони в ході підготовки звіту вже провели ряд зустрічей і консультацій з обговорення цього питання. Чимало країн і регіонів світу вивчають досвід Китаю в цій сфері і сподіваються на запозичення методології Китаю.
С.Кліф зазначила, що безробіття веде до зростання невдоволення і може викликати соціальну нестабільність. У звіті говориться, що більшість організованих насильницьких дій викликано наростаючим внутрішнім і міжнародним тиском - підвищенням рівня безробіття, збільшенням частки молоді в чисельності безробітних і скороченням доходів.