ua en ru

СБ вважає реалістичним план запровадження автоматизованої системи ведення держземкадастру в Україні до кінця 2012 р

За оцінкою керівника місії Світового банку (СБ) Малколма Чілдресса, "план запровадити автоматизовану систему ведення Державного земельного кадастру до кінця 2012 р. є реалістичним". Про це повідомляє прес-служба Держземагентства України.

Чілдресс відзначає "досягнення в побудові базових карт, які зараз створюють основу для індексних кадастрових карт; прогрес у побудові системи кадастру, пілотні проекти якої реалізуються у Харкові, Вінниці, Севастополі, а також значний крок вперед у налагодженні ліній комунікацій між регіонами і центром".

"Роботи в рамках проекту, які тривають з 2004 року зі створення сучасної системи Державного земельного кадастру, будуть успішно завершені та виконані всі вимоги законодавства щодо вільного доступу громадян до інформації про земельні ділянки", - зазначає голова Держземагентства України Сергій Тимченко.

За інформацією директора Проекту Сергія Кубаха, на сьогодні вже практично завершено створення сучасної картографічної бази, яка є єдино можливою основою для відображення з необхідною точністю кордонів земельних ділянок, а відтак - для гарантування громадянам права власності на них.

Як наголошують фахівці, основне навантаження зі створення Державного земельного кадастру - його картографічної основи та автоматизованої системи ведення - лежить саме на Проекті, тому виконання поставлених перед ним цілей має вирішальне значення для побудови в Україні цієї найбільшої геоінформаційної системи.

Моніторингова місія Світового банку, яка вивчала темпи реалізації проекту "Видача державних актів на право власності на землю в сільській місцевості та розвиток системи кадастру", позитивно оцінила результати, досягнуті Україною у створенні сучасної системи Державного земельного кадастру. Проект здійснюється коштом позики Світового банку. До складу місії входили фахівці, які супроводжували аналогічні проекти в багатьох країнах світу. Місія відвідала Севастополь, де ознайомилася із роботою кадастрово-реєстраційної системи, яка працює в дослідній експлуатації.

Нагадаємо, 28 березня голова Держземагентства Сергій Тимченко заявив, що реформа Державного земельного агентства може бути завершена не раніше 2015 р.