ua en ru

Є важливі докази у справі Гонгадзе, - Луценко

Є важливі докази у справі Гонгадзе, - Луценко Фото: Юрій Луценко

Луценко зазначив, що розслідування у справі Гонгадзе перебуває на його контролі

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про те, що в розслідуванні справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе з'явилася важлива доказова база. Про це він повідомив в ефірі телеканалу 1 + 1 у програмі "Право на владу".

"Чи завершено справу? Ні. У нас є важливі докази, які не всім сподобаються, але вони є", - повідомив він.

Луценко додав, що розслідування планується завершити протягом півроку.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 29 січня 2013 року, оголосив вирок екс-керівникові департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексію Пукачу, обвинувачуваному в убивстві журналіста Георгія Гонгадзе. Пукача засудили до довічного ув'язнення з конфіскацією майна і забороною займати державні посади.

Георгій Гонгадзе, головний редактор інтернет-видання "Українська правда" пропав при нез'ясованих обставинах 16 вересня 2000 г. Через 2 місяці після його зникнення недалеко від Києва було знайдено тіло чоловіка, ймовірно Гонгадзе. У листопаді 2000 р лідер Соцпартії України Олександр Мороз оприлюднив аудіозаписи, нібито зроблені в кабінеті президента України Леоніда Кучми офіцером охорони Миколою Мельниченком. Президент нібито каже з главою СБУ Леонідом Деркачем і міністром внутрішніх справ Юрієм Кравченком про необхідність усунення журналіста. Кучма тоді стверджував, що записи сфабріковани.Віктор Ющенко, що займав під час вбивства журналіста пост прем'єр-міністра в уряді Кучми, вступивши на посаду президента України, пообіцяв, що на посту глави держави доведе цю справу до логічного завершення.