ua en ru

У Ватикані заявили, що Москва несе відповідальність за мир в Україні

У Ватикані заявили, що Москва несе відповідальність за мир в Україні Фото: Володимир Путін і П'єтро Паролін (kremlin.ru)

За словами Пароліна однією з головних тем є звільнення ув'язнених

У Ватикані заявили, що президент Російської Федерації (РФ) Володимир Путін несе відповідальність за мир в Україні. Про це повідомляє DW.

"Після візиту в РФ держсекретар Ватикану кардинал П'єтро Паролін підкреслив, що саме на Москві лежить відповідальність за мир в ряді регіонів світу. Росія "несе більшу відповідальність за розвиток світу", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, Паролін зазначив що українське питання викликає "значну стурбованість" у Ватикані.

"Перш за все Святий Престол наполягає на вирішенні гуманітарних аспектів, починаючи з важливої ініціативи Папи для України. Однією з тем є звільнення ув'язнених", - заявив він.

Паролін зазначив, що російська влада повинна поставити інтереси світу над усіма іншими, і що саме про це йшла мова на зустрічі Паролін з президентом РФ, яка, за його словами, пройшла конструктивно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Ватикані планують візит Папи Римського Франциска в РФ. Відзначається, що з огляду на військовий конфлікт в Україні, Ватикан багаторазово звинувачували в м'якій позиції щодо Москви. Оглядачі припускають, що у Ватикані не хочуть ставити під загрозу зближення з РФ.