ua en ru

У Ватикані припинять продаж сигарет від 2018 року

У Ватикані припинять продаж сигарет від 2018 року Фото: Папа Римський Франциск (flickr.com/catholicism)

Таке рішення прийняв Папа Римський Франциск

У четвер, 9 листопада, Папа Римський Франциск оголосив про припинення продажу сигарет співробітникам у магазині безмитної торгівлі і супермаркеті від 2018 року. Про це повідомляє Reuters.

Таким чином, Ватикан відмовляється від прибутку розміром у приблизно 10 мільйонів євро (11 мільйонів доларів США) на рік.

Сигарети продавалися за зниженою ціною співробітникам і пенсіонерам Ватикану. Їм дозволяли купувати п'ять блоків сигарет на місяць.

За інформацією Ватикану, Франциск прийняв відповідне рішення, оскільки "святий престол не може сприяти діяльності, яка явно завдає шкоди здоров'ю людей". У заяві він процитував статистику Всесвітньої організації охорони здоров'я про те, що куріння спричиняє понад 7 мільйонів смертей в усьому світі щорічно.

У своїй заяві Ватикан відзначив, що хоча продаж сигарет є джерелом доходу, "жоден прибуток не може бути законним, якщо він піддає життя ризику".

Відзначається, що сам Франциск не курить, на відміну від багатьох його радників з Ватикану.

Продаж сигар наразі не припиняють.

Нагадаємо, від 1 червня 2017 року в Чехії діє повна заборона на куріння у громадських місцях, у тому числі у кафе і аеропортах. Винятком є лише електронні сигарети і кальяни.