ua en ru

Ватикан схвалив канонізацію Папи Івана Павла II, підтвердивши друге диво, пов'язане з його ім'ям

Конгрегація Ватикану з канонізації святих (Congregatio de Causis Sanctorum) фактично схвалила зарахування Папи Римського Іоанна Павла II до лику святих, після того як католицькі теологи підтвердили друге диво, пов'язане з ім'ям покійного понтифіка. Канонізацію Іоанна Павла II повинен лише затвердити Папа Римський Франциск, а сама церемонія канонізації, ймовірно, відбудеться в грудні 2013 р.

Конгрегація Ватикану з канонізації святих (Congregatio de Causis Sanctorum) фактично схвалила зарахування Папи Римського Іоанна Павла II до лику святих, після того як католицькі теологи підтвердили друге диво, пов'язане з ім'ям покійного понтифіка. Канонізацію Іоанна Павла II повинен лише затвердити Папа Римський Франциск, а сама церемонія канонізації, ймовірно, відбудеться в грудні 2013 р., передає Associated Press.

У католицькій церкві процедура зарахування до лику святих ретельно регламентована. Зокрема, потрібно засвідчити дійсність щонайменше двох чудес, таких як миттєві зцілення, які неможливо пояснити з позицій науки.

Перше підтверджене диво, пов'язане з ім'ям Іоанна Павла II, відносять до 2005 р., коли французька черниця Марі Сімон-П'єр вилікувалася від хвороби Паркінсона після молитов про заступництво, звернених до покійного понтифіка. Друге чудо, за повідомленнями італійських ЗМІ, здійснилося 1 травня 2011 р. - в день беатифікації (зарахування до лику блаженних) Іоанна Павла II - і пов'язано з зціленням жінки з Коста-Ріки, що страждала від пошкодження мозку.

Нагадаємо, що Іван Павло II в 2011 р. був зарахований до лику блаженних. Процес беатифікації Папи Івана Павла II розпочався практично відразу після його смерті. Проголошення блаженним в католицтві є першою стадією прославлення, після якої слід канонізація.

Іван Павло II (у миру - Кароль Йозеф Войтила, народився в Польщі в 1920 р.) Був предстоятелем Римсько-католицької церкви з 1978 р. до своєї смерті 2 квітня 2005 р. Папа Іоанн Павло II був вкрай любимим в католицькому світі, на його похороні в 2005 р. віруючі кричали: "Santo Subito!" ("Святий вже зараз!"), що, за деякими даними, послужило підставою для Папи Бенедикта XVI почати процес беатифікації Івана Павла II майже відразу після його смерті.