ua en ru

ВАСУ скасував штрафи для російського "Аерофлоту" за польоти у Крим

ВАСУ скасував штрафи для російського "Аерофлоту" за польоти у Крим Фото: літак "Аерофлоту"

Справу направлено на новий розгляд до суду першої інстанції

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) скасував рішення попередніх інстанцій про стягнення з російського "Аерофлоту" штрафів за польоти у анексований Крим. Про це йдеться в рішенні суду від 21 липня 2015 р.

У рішенні суду йдеться, що "Аерофлот", не погоджуючись з ухваленими по справі рішеннями, звернувся до ВАСУ з касаційною скаргою, в якій просить скасувати рішення судів першої та апеляційної інстанцій і направити справу на новий розгляд, посилаючись на порушення судами норм матеріального та процесуального права.

"Перевіривши правову оцінку обставин справи та повноту їх встановлення, дослідивши матеріали касаційної скарги, проаналізувавши правильність застосування судами норм матеріального та процесуального права, колегія суддів Вищого адміністративного суду України вважає, що касаційна скарга підлягає задоволенню", - сказано в документі.

Як зазначає ВАСУ, "ні судом першої інстанції, ні суд апеляційної інстанції не перевірено обставини щодо підтвердження допущених позивачем правопорушень, зазначених у протоколі про правопорушення та в оскаржуваній ухвалі, прийнятій на підставі матеріалів про правопорушення".

"За таких обставин касаційна скарга підлягає задоволенню із скасуванням рішень судів першої і апеляційної інстанції та направленням справи на новий судовий розгляд в суд першої інстанції", - говориться в рішенні.

Нагадаємо, раніше Державіаслужба України виписала російським авіакомпаніям штрафи на 261,5 млн грн за польоти у анексований Крим.