ua en ru

ВАСУ дав час на доопрацювання позовів щодо визнання незаконним указу Президента про помилування Луценка

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) дав час до 23 жовтня 2013 р. для усунення недоліків позовних заяв щодо визнання незаконним указу Президента стосовно помилування екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка. Про це повідомила прес-служба ВАСУ.

"9 жовтня 2013 р. Вищий адміністративний суд України перевірив позовні заяви громадянина N про визнання незаконним та скасування указу Президента України № 197/2013 від 07 квітня 2013 р. "Про помилування засуджених" в частині помилування Луценка, а також про зобов'язання Державної пенітенціарної служби України доставити Луценка в Менську виправну колонію №91 Чернігівської обл. і для продовження відбування покарання та громадянина D про визнання незаконним та скасування указу Президента України № 197/2013 від 07 квітня 2013 р. "Про помилування засуджених" в частині помилування Луценка. В обох випадках суд дійшов висновку, що позовні заяви подано без додержання вимог, встановлених статтями 105, 106 Кодексу адміністративного судочинства України (КАСУ), а тому керуючись частиною першою статті 108 КАСУ їх слід залишити без руху", - йдеться у повідомленні.

Для обох позивачів суд встановив строк для усунення недоліків позовної заяви до 23 жовтня 2013 р.

У тексті судових рішень також зазначено, що у разі не усунення недоліків позовних заяв у строк, встановлений судом вони будуть повернуті з підстав, передбачених пунктом 1 частини третьої статті 108 КАСУ.