ua en ru

Ван Ромпей і Баррозу від імені ЄС привітали Порошенка з обранням Президентом України

Президент Європейської ради Херман ван Ромпей і Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу від імені Європейського Союзу у своїй спільній заяві привітали Петра Порошенка з обранням Президентом України.

Президент Європейської ради Херман ван Ромпей і Президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу від імені Європейського Союзу у своїй спільній заяві привітали Петра Порошенка з обранням Президентом України. Відповідну заяву опубліковано на сайті Європейської ради.

"Від імені Європейського Союзу ми хотіли би привітати вас з обранням на посаду Президента України. Таке проведення і результат виборів підкреслили прагнення українського народу до демократії і процвітання, єдності і стабільності", - йдеться в заяві.

Лідери ЄС впевнені, що працюючи спільно з урядом України і на основі всеосяжного національного діалогу, Порошенко зможете проводити політичні реформи, в тому числі на конституційному рівні, і необхідну Україні економічну модернізацію.

"Єдина, стабільна і демократична процвітаюча Україна має велике значення для Європи, адже її найближчі сусіди будуть першими отримувати від цього вигоду", - наголошується в заяві.

При цьому лідери ЄС запевняють, що Євросоюз буде залишатися на боці України, зокрема, пропонуючи свою підтримку і допомогу у впровадженні спільно визначених ЄС і Україною реформ.

"Нарешті, ми знову підтверджуємо наше прагнення до тіснішої політичної асоціації та економічної інтеграції вашої країни з ЄС, і в зв'язку з цим ми з нетерпінням чекаємо якнайшвидшого підписання залишилися положень угоди про асоціацію, у тому числі про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі", - додали в ЄС.

Нагадаємо, вчора, 2 червня, голова Центральної виборчої комісії (ЦВК) Михайло Охендовський оголосив кандидата в Президенти України, позафракційного нардепа Петра Порошенка переможцем виборів Президента України. Порошенко був оголошений переможцем виборів Президента на 17:20 за київським часом, а відповідний протокол був складений у 17:14.

Згідно з результатами обробки ЦВК 100% протоколів, Порошенко перемагає з 54,7% голосів виборців.