ua en ru

VAB Банк має намір до 2014 р. збільшити частку кредитів АПК майже до 70% корпоративного портфеля

"Віейбі Банк" (VAB Банк) має намір до кінця 2014 р. збільшити питому вагу кредитів агропромисловому комплексу в корпоративному кредитному портфелі майже до 70%. Про це повідомив голова правління банку Денис Мальцев.

"Частка кредитів АПК в корпоративному кредитному портфелі "Віейбі Банку" складає 58%. У середньостроковій перспективі банк планує зайняти лідируючі позиції на ринку кредитування сільськогосподарських товаровиробників. Реалізуючи цю стратегію, банк в 2014 році збільшить частку кредитів АПК майже до 70%", - сказав Мальцев.
За його словами, кредитний портфель юридичних осіб "Віейбі Банку" на початок жовтня становив 9,2 млрд грн, з яких портфель підприємствам сектору АПК - 5,3 млрд грн.

Мальцев відзначив, що банк надає кредити на строк до трьох років стабільно працюючим підприємствам АПК для проведення посівної кампанії, придбання добрив і засобів захисту рослин. Крім того, VAB Банк і лізингова компанія "VAB Лізинг" реалізують лізингові програми для сільгосптоваровиробників.

"Банк обрав стратегічним напрямком кредитування агропромислових підприємств середнього сегмента, які змогли адаптуватися до кризи і вийти на прибуток в умовах економічної стагнації", - додав він.

"Віейбі Банк" працює на фінансовому ринку України з 1992 року. До 1 Жовтня 2013 року бізнесмен Олег Бахматюк через Quickcom Limited володів 86,778% акцій банку. За даними Нацбанку, на 1 жовтня 2013 року "Віейбі Банк" за розміром загальних активів (18,579 млрд грн) займав 16-е місце серед банків України.