ua en ru

В.Ющенко вніс до ВР подання про призначення міністром оборони України Ю.Єханурова, - А.Парубій.

Президент України Віктор Ющенко вніс до Верховної Ради України подання про призначення міністром оборони України Юрія Єханурова. Про це РБК-Україна заявив нардеп від НУ-НС Андрій Парубій. Він зазначив, що відповідне подання було зареєстровано в парламенті кілька годин тому.

Водночас нардеп зазначив, що фракція НУ-НС настоюватиме на розгляді відповідного подання в сесійній залі, лише після проходження відповідних регламентних процедур. "Ми будемо настоювати на розгляді цього питання лише після проходження всіх регламентних процедур, зокрема відповідне подання повинне розглядатися у комітеті з питання національної безпеки і оборони України. Після того, як буде рішення комітету з цього приводу, ми будемо заохочувати ВР України чимшвидше прийняти рішення з приводу призначення Ю.Єханурова на посаду міністра оборони", - зазначив нардеп.
У свою чергу, віце-спікер ВР Микола Томенко заявив, що відповіднедане подання до ВР України не зареєстроване.
Нагадаємо, Ю.Єхануров 5 червня 2009 р. був звільнений Верховною Радою з посади міністра оборони України, яку він обіймав з грудня 2007 р. Підставою для звільнення міністра стали результати перевірки діяльності Міноборони Головним Контрольно-ревізійним управлінням України. 14 липня ц.р. Ю.Єхануров був призначений першим заступником глави Секретаріату президента України.