ua en ru

В.Ющенко заветував закон про перепідпорядкування "Артеку" Кабміну.

Президент України Віктор Ющенко повернув зі своїми пропозиціями закон "Про внесення зміни до ст. 1 закону України "Про державну підтримку та особливості функціонування дитячих центрів "Артек" і "Молода гвардія" для повторного розгляду Верховною Радою України. Про це повідомляє головна служба інформаційної політики Секретаріату глави держави.

Представлятиме пропозиції Президента під час розгляду закону на пленарному засіданні парламенту заступник глави Секретаріату президента України - представник Президента у ВР Ігор Попов.

Прийнятим парламентом 22 жовтня 2009 р. законом встановлювалося, зокрема, що "Артек" і "Молода гвардія" є державними підприємствами і відносяться до сфери управління центрального органу виконавчої влади, до предмета відання якого належать питання організації оздоровлення і відпочинку дітей України.

На даний же час "Артек" перебуває в управлінні Державного управління справами.

В.Ющенко наголошує, що визначення законом, що надійшов на підпис, органу, до сфери управління якого належить конкретне державне підприємство, не узгоджується з Конституцією України, законами "Про Кабінет міністрів України" та "Про управління об'єктами державної власності".