ua en ru

В.Янукович може відвідати з візитом Берлін наприкінці літа ц.р., - К.Грищенко.

Президент України Віктор Янукович може відвідати з візитом Берлін наприкінці серпня - початку вересня ц.р. Про це заявив голова МЗС України Костянтин Грищенко, передає Deutsche Welle.

Відповідаючи на питання, які теми є найважливішими у відносинах України та Німеччини, К.Грищенко сказав: "Це звичайно, і політичний діалог, наші європейські прагнення. Позиція Німеччини відіграє в цьому дуже важливе значення".

На думку міністра, Євросоюзу треба усвідомити, що членство України в ЄС приносить із собою не проблеми. "Хоча проблеми можуть і бути, але відкривають нові можливості для самого ЄС як об'єднання, яке є лише одним із центрів світової політики та економіки... У кінцевому рахунку Євросоюз буде змушений змінювати й такі "священні корови" як свою сільськогосподарську політику, оскільки доведеться нагодувати і Китай, і Індію, які стають багатшими, і скоро не зможуть прогодувати самі себе", - наголосив К.Грищенко.

Він підкреслив, що Україна збирається прийняти програму комплексних реформ. "Оскільки застосування європейських стандартів і норм до економічного життя, ліцензування, судової реформи є сутністю реформаторського пориву України. Для того, щоб це оцінити, важливо щоб і політики в європейських столицях усвідомлювали, що Україна несе з собою набагато більше позитиву, ніж ті уявні проблеми, які висуваються в якості мотивів для гальмування процесу наближення України до ЄС", - резюмував голова МЗС.