ua en ru

В Україні неможливе встановлення авторитарного принципу влади, - Г.Каспаров.

Лідер Об'єднаного громадянського фронту Росії, екс-чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров вважає, що в Україні неможливо встановлення авторитарного принципу влади. Про це він повідомив на зустрічі з політичними експертами і журналістами, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами Г.Каспарова, в Україні, на відміну від Росії, немає запиту - ні суспільного, ні з боку олігархічних кіл, ні з боку еліти - на такий тип правління.
Г.Каспаров додав, що в Україні відсутній монополістичний характер економіки, який також сприяє централізації влади в одних руках. «Свідчення тому (неможливості авторитаризму влади в Україні) - зміна влади в Україні, яка сталася тричі за останні роки, і це не дозволяє говорити про серйозну загрозу авторитаризму і закручування гайок. Різких поворотів в українському суспільстві та політичному житті не передбачається», - сказав екс-чемпіон світу з шахів.
Він вважає малоймовірним сценарій, при якому влада може укласти угоду з населенням про обмеження демократичних прав і свобод взамін на «якесь фінансове благополуччя і стабільність». Г. Каспаров відзначив, що в Україні для цього відсутні фінансові ресурси, які були свого часу в наявності в Росії.