ua en ru

В.Цушко зустрівся з президентом Американсько-української ділової ради М.Вільямсом.

Міністр економіки України Василь Цушко зустрівся з президентом Американсько-української ділової ради Морганом Вільямсом. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економіки.

«Україна високо цінує прагнення та дії ділової ради щодо розвитку двосторонніх торговельно-інвестиційних відносин між Україною і США та підтримки інтересів американських компаній в нашій країні», - наголосив В.Цушко.

Керівник економічного відомства зауважив, що першочерговими завданнями уряду є усунення перешкод на шляху ефективного залучення інвестицій в українську економіку, підвищення рівня інвестиційної привабливості та формування ділового інвестиційного рівня України.

«Ми активно працюємо над гарантіями довгострокової інвестиційної співпраці, над створенням прозорих правил діалогу спілкування між різними гілками влади й інвесторами, які приходять в Україну», - відзначив міністр економіки.

У свою чергу, М.Вільямс підкреслив, що основне завдання Американсько-української ділової ради підтримувати економічний розвиток України та сприяти надходженню закордонних інвестицій в нашу країну.

«Україна є інвестиційно-привабливою для багатьох країн, і ми активно поширюємо інформацію про те, що це держава, в якій можна і потрібно робити бізнес», - підкреслив президент Американсько-української ділової ради.

В.Цушко та М.Вільямс дійшли згоди в тому, що однією з головних перешкод, яка блокує розвиток інвестиційної діяльності в Україні є відсутність гарантій на право власності. Без цього неможлива також житлово-комунальна реформа, перемога над корупцією, прозора система оподаткування нерухомого майна та адаптація українського законодавства до європейських стандартів.