ua en ru

До Сум прибула гуманітарна допомога зі Швейцарії вартістю близько 100 тис. євро.

Президент об'єднання Help Point Sumy (Швейцарія) Маріанне Піффаретті сьогодні, 14 квітня, передала громаді Сумської області благодійний вантаж.

"Конвой-2010/1", який складається із 14 вантажівок гуманітарної допомоги вагою близько 170 т. Про це повідомляє прес-служба Сумської обласної державної адміністрації (ОДА). Окрім благодійного вантажу, область отримала два поліцейських патрульних автомобіля, автомобіль швидкої допомоги для головного управління МВС України в Сумській області та один спецавтомобіль для перевезення затриманих для управління Держдепартаменту з питань виконання покарань у Сумській області.

Вартість гуманітарної допомоги становить близько 100 тисяч євро.

Благодійний вантаж доставили 37 швейцарців-волонтерів.

Вітаючи делегацію зі Швейцарії, голова Сумської ОДА Юрій Чмирь висловив готовність керівництва області до подальшої співпраці із швейцарськими колегами.

За період співпраці Help Point Sumy Сумська обл. отримала гуманітарну допомогу на суму близько 1,5 млн євро. Об'єднання має на меті допомогу пожежним і правоохоронним службам.

У ході ділової зустрічі керівника області Ю.Чмирь та М.Піффаретті обговорили можливості розширення партнерських відносин у напрямку інвестиційної діяльності. Help Point Sumy підтримало цю ініціативу.