ua en ru

В Сумській обл. викрито членів ОЗУ, які виготовляли та реалізовували неякісний бензин.

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України в Сумській області викрили членів організованого злочинного угрупування, учасники якого виготовляли неякісний бензин. Про це повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України. До складу ОЗУ увійшли працівники одного з товариств з обмеженою відповідальністю, а саме директор, головний бухгалтер та технолог.

Встановлено, що зловмисники з кінця минулого року, використовуючи потужності підприємства (міні-завод з виготовлення сумішевих моторних бензинів), систематично випускали на товарний ринок підробний бензин А-76 та А-92. Під час виїзду оперативників до міні-заводу був затриманий вантажний автомобіль, яким перевозилося майже 5 тис. л реалізованого бензину А-76 та А-92, зразки якого було направлено на експертизу. Згідно з протоколами випробування, зазначена рідина є неякісними бензинами А-76 та А-92, масова частка бензолу в яких перевищує допустимі норми, і не відповідає Держстандарту та не може використовуватись за призначенням.

На даний час правоохоронцями виявлено, що працівниками вищевказаного ТОВ виготовлено та реалізовано майже 67 т такого бензину на загальну суму близько 295 тис. грн.

Під час огляду міні-заводу працівниками УБОЗ вилучено матеріали, що використовувались для злочинної діяльності, на загальну суму 1,1 млн грн, а саме: близько 40 т газового конденсату, 26,2 т метилтребутилового ефіру, понад 23 т компоненту моторного палива автомобільного, 4,15 т високооктанових добавок.

За даним фактом слідчим відділом УБОЗ ГУМВС України в Сумській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст. 227 (випуск або реалізація недоброякісної продукції) Кримінального кодексу України. Слідство триває.