ua en ru

В Україні тимчасові адміністратори на сьогодні перебувають 12 банків, - НБУ.

Національний банк України (НБУ) повідомляє, що на сьогодні тимчасові адміністратори продовжують перебувати в 12 банках. Про це повідомляє прес-служба НБК. Тимчасові адміністрації перебувають у: ВАТ КБ "Надра", ПАТ "Західпромбанк", АКБ "Трансбанк", ВАТ Банк "Біг Енергія", ПАТ "Родовід банк", ВАТ КБ "Арма", ВАТ "Селянський комерційний банк", ПАТ КБ "Володимирський", ПАТ "Столиця", ВАТ "Інноваційно-Промисловий Банк", ВАТ КБ "Іпобанк", ТОВ "Діалог банк".

Також в заяві йдеться, що у зв'язку з недостатністю коштів на кореспондентських рахунках та в касах зазначених вище банків, тимчасовими адміністраторами здійснюється облік розрахункових документів на позабалансових рахунках 9804 "Розрахункові документи клієнтів (крім фізичних осіб), що не сплачені в строк з вини банку" та 9806 "Документи фізичних осіб, що не виконані в строк з вини банку". Платежі виконуються в залежності від надходжень на кореспондентські рахунки та в каси банків, а також із дотриманням мораторію на задоволення вимог кредиторів.

Пріоритетними напрямками є виплати коштів фізичним особам, а саме виплата пенсій та соціальної допомоги, заробітної плати, виплата аліментів та виплата відсотків по депозитах.

Вкладникам банків пропонується пролонгація раніше укладених депозитних договорів, на які поширюється гарантія Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Тимчасовими адміністраторами проводиться претензійно-позовна робота щодо повернення кредитної заборгованості банків. Скорочуються витрати банків за рахунок скорочення працівників та заробітної плати, закриття філій та відділень банків, шляхом зменшення витрат на оренду приміщень