ua en ru

У Росії українськими підприємствами відкрито 61 торгівельне представництво.

У Росії українськими підприємствами відкрито 61 торгівельне представництво, повідомляє прес-служба Мінпромполітики України. Зокрема 21 представництво має ТОВ "Агро-союз". ВАТ "Харківський тракторний завод" має 3 представництва і 57 дилерів.

У авіаційній галузі, українські авіаційні підприємства співпрацюють з російськими більш ніж по 10 програмах, з 6 авіаційними заводами, 23 науково-дослідними інститутами, 33 підприємствами-розробниками і постачальниками оснащення, 63 підприємствами-постачальниками матеріалів, та 11 ремонтними авіаційними підприємствами.
Зазначається, що українське машинобудівне підприємство - ВАТ "Насосенергомаш" веде переговори з АТ "Атомбудекспорт" (РФ) з питання поставки насосів для будівництва енергоблоків № 3 і 4 "Тяньваньської АЕС" (КНР).
Крім цього, українські підприємства беруть участь у виконанні програми розвитку атомної енергетики Російської Федерації до 2030 р. шляхом поставок енергетичного устаткування. Програмою заплановано побудувати 42 блоки АЕС.
ВАТ "СМНВО ім. М.В. Фрунзе" освоєно виробництво насосів ГЦН-195 для роботи у складі І контуру ядерних реакторів ВВЕР-1000. Саме тому існує обґрунтована перспектива подальшого залучення ВАТ "СМНВО ім. М.В. Фрунзе", ВАТ "Турбоатом", ВАТ "Насосенергомаш" до комплектації російських АЕС.
Також досить тісна і плідна співпраця між країнами спостерігається і в галузі сільськогосподарського машинобудування. ВАТ "Червона зірка" почало виробництво зернових сівалок на ЗАТ "Белінськсільмаш" у Пензенській області. Розпочата крупновузлова збірка сівалок зернових типу СЗ-3,6; СЗ-5,4; СТС і сівалок просапних типу СПС.